Bumball

Hvad er Bumball?
Bumball er et innovativt boldspil til både børn og voksne, som er nemt at lære og sjovt at spille. Et af spillets vigtigste kvaliteter er, at det let kan tilpasses til spillernes fysiske og motoriske niveau. Spillet kan bruges på vidt forskellig vis, alt efter hvem der spiller, og hvor der bliver spillet. Det er et spil, som egner sig til alle, også dem der normalt ikke oplever den store succes gennem boldspil.

Hvordan spilles Bumball?
 • Bumball er et velcro boldspil
 • 2 hold spiller mod hinanden
 • Man afleverer til hinanden med en blød bold
 • Spillerne må kun gribe bolden med bryst eller bagdel
 • Der er mål, når en spiller griber bolden i en målzone

Hvem kan spille Bumball?
Da spillet er let at tilpasse til udøvernes behov og niveau, egner det sig til alle. I afsnittet om tilpasninger til Bumball kan du se forslag til, hvordan du regulerer intensiteten og graden af fysisk kontakt, så folk som er uøvede - eller som ikke længere er så lette til bens - kan være med.

Hvor kan man spille Bumball?
Bumball kan spilles både ude og inde. Hvis der spilles ude, kan man spille på alt fra sand og græs til et fast underlag. Dog er det bedst ikke at spille på en mudret/våd græsplæne eller en plæne med meget løst græs, da dette kan sidde fast i velcro’en på Bumball udstyret. Inde kan Bumball spilles i alt fra en lille lav gymnastiksal til en stor hal.

Hvorfor Bumball?
Spillet kan bruges som fysisk træning, og til at træne bevægelsesmønstre til boldspil som f.eks Basketball, Håndbold og Volleyball. Det rummer derudover et nyt socialt element, som kommer til udtryk ved at deltagerne smiler og griner sammen. Spillet føjer sig til rækken af alternative spil klassikere som f.eks Ultimate, Kin-Ball og Korfball.
 Berlin 2003

Udstyr1 spil Bumball består af
 
 • 12 spilledragter i 2 farver (6 røde & 6 blå)
 • 2 bolde
 • 1 taske med bøjle
 • 1 Regelhæfte

Sætpris: 2595,- kr ex moms

Bumball

 • Kids
  (6-12 år)
 • Mixed kids
  (10-14 år)
 • Young
  (12 år - voksen)
 • Mixed adult
  (Voksen/stor)
 • Adult
  (Voksen/stor)
 • XXL
  (Stor voksen/XXXL)

Ekstra

Meddelse / Kommentar
  
Navn/Sted * Telefon * E-mail *
Adresse * Post nr. * By *
Kontakt person * SE. nr. Evt. EAN nr.
      
* Obligatorisk   
  Send  

Undervisning

Gennem Bumball kan du kan overføre mange færdigheder til de traditionelle boldspil: Hånd øje koordination, afleveringer, løbemønstre ..f.eks at bevæge sig væk fra boldholderen og finde de frie områder på banen.


Spillet giver også en ny dimension til området imellem bevægelse og læring. Udover at være et sjovt alternativ til de traditionelle boldspil, er udviklings aspektet i Bumball unikt.


Der er "officielle internationale" regler som følger med spillet, men det er op til hver enkelt individuelle gruppe der spiller Bumball, at skabe det bedste spil muligt for dem selv! På den måde laves reglerne om, så de passer til udøvernes behov


Vi opfordrer ofte spillerne til at opfinde nye regler, og dermed ændre spillet så det passer bedre til deres forudsætninger, og de forhold der spilles under. Gennem, hvad vi kalder "edutainment", trænes på denne måde mange værdifulde færdigheder så som:

 • Samarbejde
 • Fair play
 • Acceptering og forhandling
 • Kreativitet
 • Strategi
 • Ansvar
 • Engagement
 • Konflikt håndtering

Instrukstions videoer

Se hele instruktionsvideoen. Lær om spil og regler på bare seks minutter.

Instructional video

Bumball i aktion

Instructional video

Score

Instructional video

Boldt på gulvet

Instructional video

Start og straf

Instructional video

Gribe

Instructional video

Forsvar

Målgrupper

Bumball blev oprindeligt udviklet til brug i skolernes idrætsundervisning, men i dag bruges spillet af  mange forskellige grupper og organisationer - både børn og voksne har vist interesse for at spille Bumball.

Spillet bruges i dag af:
 • Skoler
 • Spejderbevægelser
 • Idrætsklubber
 • Firma`er
 • Teambuilding og Events
 • Uddannelsesinstitutioner
 • Bevægelsesudfordrede
 • Den danske hær

Verdenskort

 

Send os et billede og et par ord af dine oplevelser med Bumball, og fortæl os hvem I er, og præcist hvor I skal på Bumball verdenskortet. Send billedet til info@letsplay.dk

Bevægelse

Bumball er et spil, med et meget højt aktivitetsniveau. Bumball kan spilles af børn såvel som voksne og den bløde bold forøger spillelysten hos de der ikke er så boldvante, og så er Bumball et nemt spil at komme i gang med.
Referencer

"This new game puts everyone on the same level and it does create a good and sporty atmosphere, even amongst sport-reluctant people. Young and old, overweighted and sporty, everyone can mix, practice and have fun together. Those are the values I am committed to".
Phillippe Blanchard Director, Information Management Department.
International Olympic Committee

 

Kasper Hjulmand, Træner FCN

 


Leg og ledertræning

Jeg har brugt spillet i mange forskellige sammenhænge: med idrætsstuderende på SportsAkademiet, min egen polterabend, som undervisningsforløb på den specielle idrætslinie på Skovtofte Pædagogseminarium, med mine ungdomselitefodboldspillere i Lyngby og også på leder- og team udviklingskurser.

En af de store kvaliteter ved spillet er at den ”nulstiller” de forudsætninger deltagerne har, og alle har derfor en følelse af at være med og af at lykkes.

Jeg har store oplevelser med Bumball, som frem for alt er det en sjov leg og vi må aldrig glemme at lege….

 

BUMBALL SÆTTER KØNSROLLER PÅ SPIL

Vi blev jævnligt overraskede over de afvigelser fra traditionelle kønsroller i idræt, spillet legaliserede. F.eks blev pigegruppen væsentligt mere aggressive og fysiske i kampens hede, mens typiske konkurrencedrenge påtog sig rollen som de medspillere, der sørgede for at dæmpe gemytterne.

Det er vores erfaring, at elever nyder og har brug for denne legitime kropskontakt. Det er en del af deres afklaringsproces – en måde at blive klogere på sig selv og hinanden. Og som det her er beskrevet, giver netop Balleball altså mulighed for at vise sider af sig selv, som måske bryder med egne og andres umiddelbare forventninger, men som ikke desto mindre er lige så naturlige og lærerige.
 

Marianne Therkelsen & Kasper H Mortensen
Idrætslærer

Bumball bryder grænser ned i EU

I ACC, bringer vi unge mennesker sammen om f.eks. at diskutere menneskerettighedscharteret, Europas forfatning, EU-udvidelse og så videre. For sådanne sammenhænge er det vigtigt helt fra starten at få skabt en gruppeidentitet og at få usikkerheder opløst. Jeg har som leder af ACC gennem en årrække brugt Bumball som et værktøj til at hjælpe denne proces på vej.

Bumball kræver ikke lange og indviklede introduktioner. Også dette gør spillet til en succes i vore internationale sammenhænge. Ingen lang og indviklet og sprogligt krævende introduktion er nødvendig, og ingen sprogbarrierer sætter derfor skel mellem deltagerne. Når først spillet er i gang er det kropssprog og teamfornemmelse der tæller -helt uafhængigt af, at spillerne har forskellige modersmål. Og så er det jo godt at bevæge sig lidt og gerne sammen. Vi bruger Bumball som icebreaker, og vores deltagere har lyst til at spille det igen og igen.

John Petersen
Chairman and executive leader of the ACC (Association for Community Colleges)

Bumball & overvægt

Bumballspillet passer fantastisk til gruppen af overvægtige børn. For det første er spillet nyt for børnene, hvilket kan fjerne nogle af de barrierer børnene har bygget op i forhold til almindelige idrætsgrene.

Spillets regler er desuden meget fleksible, hvilket giver instruktørerne gode muligheder for, at tilpasse aktiviteten til en så idrætssvag gruppe som størstedelen af de overvægtige børn udgør.

Spillet er også virkeligt sjovt, og det er alfa omega i opbygningen af idrætstilbud til denne målgruppe.

Jens Sune Jakobsen
Projektleder af “PLAY” Kampagne mod Overvægt blandt børn

 

 
 

Galleri

Bumball Officiel

Play by the heart

Bumball - Kamp

Et spil der klæber

Bumball

Reportage Turnverein

Bumball

VM finale

Instructional video

Bumball i aktion

Instructional video

Score

Instructional video

Boldt på gulvet

Instructional video

Start og straf

Instructional video

Gribe

Instructional video

Forsvar