Referencer

Phillippe Blanchard

“Bumball udligner de store forskelle mellem deltagerne og skaber en god sportslig atmosfære, selv for de som ikke er vant til boldspil. Ung eller gammel, overvægtig eller fit, alle kan være med, træne og more sig sammen. Det er værdier som jeg værdsætter”.

Director Information Management Department. Den Internationale Olympiske Komité

Leg og ledertræning

Jeg har brugt spillet i mange forskellige sammenhænge: med idrætsstuderende på SportsAkademiet, min egen polterabend, som undervisningsforløb på den specielle idrætslinie på Skovtofte Pædagogseminarium, med mine ungdomselitefodboldspillere i Lyngby og også på leder- og team udviklingskurser. En af de store kvaliteter ved spillet er at den ”nulstiller” de forudsætninger deltagerne har, og alle har derfor en følelse af at være med og af at lykkes. Jeg har store oplevelser med Bumball, som frem for alt er det en sjov leg og vi må aldrig glemme at lege….

Kasper Hjulmand, Danmarks fodboldlandstræner

Danmarks fodboldlandstræner

BUMBALL SÆTTER KØNSROLLER PÅ SPIL

Vi blev jævnligt overraskede over de afvigelser fra traditionelle kønsroller i idræt, spillet legaliserede. F.eks blev pigegruppen væsentligt mere aggressive og fysiske i kampens hede, mens typiske konkurrencedrenge påtog sig rollen som de medspillere, der sørgede for at dæmpe gemytterne. Det er vores erfaring, at elever nyder og har brug for denne legitime kropskontakt. Det er en del af deres afklaringsproces – en måde at blive klogere på sig selv og hinanden. Og som det her er beskrevet, giver netop Balleball altså mulighed for at vise sider af sig selv, som måske bryder med egne og andres umiddelbare forventninger, men som ikke desto mindre er lige så naturlige og lærerige.

Marianne Therkelsen & Kasper H Mortensen

Idrætslærer

Bumball bryder grænser ned i EU

I ACC, bringer vi unge mennesker sammen om f.eks. at diskutere menneskerettighedscharteret, Europas forfatning, EU-udvidelse og så videre. For sådanne sammenhænge er det vigtigt helt fra starten at få skabt en gruppeidentitet og at få usikkerheder opløst. Jeg har som leder af ACC gennem en årrække brugt Bumball som et værktøj til at hjælpe denne proces på vej. Bumball kræver ikke lange og indviklede introduktioner. Også dette gør spillet til en succes i vore internationale sammenhænge. Ingen lang og indviklet og sprogligt krævende introduktion er nødvendig, og ingen sprogbarrierer sætter derfor skel mellem deltagerne.

Når først spillet er i gang er det kropssprog og teamfornemmelse der tæller -helt uafhængigt af, at spillerne har forskellige modersmål. Og så er det jo godt at bevæge sig lidt og gerne sammen. Vi bruger Bumball som icebreaker, og vores deltagere har lyst til at spille det igen og igen.

John Petersen

Chairman and executive leader of the ACC (Association for Community Colleges)

Bumball & overvægt

Bumballspillet passer fantastisk til gruppen af overvægtige børn. For det første er spillet nyt for børnene, hvilket kan fjerne nogle af de barrierer børnene har bygget op i forhold til almindelige idrætsgrene. Spillets regler er desuden meget fleksible, hvilket giver instruktørerne gode muligheder for, at tilpasse aktiviteten til en så idrætssvag gruppe som størstedelen af de overvægtige børn udgør. Spillet er også virkeligt sjovt, og det er alfa omega i opbygningen af idrætstilbud til denne målgruppe.

Jens Sune Jakobsen

Projektleder af “PLAY” Kampagne mod Overvægt blandt børn
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.